Технологічний партнер

ПРЕС-РЕЛІЗ

Медицина та ITшники України – пліч-о-пліч на фестивалі "de:coded".

КОЛИ: 6-8 травня 2011 року
ДЕ: м. Львів, виставковий комплекс «Львівський Палац Мис-тецтв» (вул. Коперника, 17).
ЩО: Єдиний в Україні 72х-годинний IT фестиваль "de:coded".
www.decoded.org.ua

В наш час дослідження людства у всіх галузях науки, зокрема в медицині, просуваються з про-гресивною швидкістю. З часу відкриття пеніциліну люди навчились боротись з більшістю захворювань, але залишилось ще багато проблем, вирішення яких людський мозок поки що так і не зміг знайти.

Одною з таких загадок є проблема захворювань, пов'язаних зі згортанням білка, а сааме – хвороби Альцгеймера, Хантінгтона і Паркінсона, коров'ячий сказ, латеральний склероз, а також багато видів раку та ракових синдромів.

Ці проблеми можуть стосуватись кожного. Але найголовніше те, що кожен з нас може внести свій вклад у розвиток досліджень, які в майбутньому допоможуть знайти ліки і від цих недуг. Для цього зовсім не обов'язково володіти знаннями в біології, хімії або ж просиджувати без-сонні ночі в лабораторіях серед колб і пробірок. Все, що треба – мати комп'ютер, який сьогодні займає почесне місце майже в кожній домівці.

В 2000 році вчені зі Стенфордського університету запустили проект Folding@home, ціль якого – зрозуміти механізм згортання білків з допомогою комп'ютерних розподілених обчислень. Це некомерційний проект, який дозволяє проводити дослідження, не використовуючи потужні су-перкомп'ютери. Взяти участь у такому проекті може кожен, хто вміє включати ПК, користуватись клавіатурою та мишкою.

Взнати більше про це та підключитись до програми усі бажаючі зможуть на фестивалі "de:coded". Спеціально для цього на фестиваль запрошено представника української команди розподілених обчислень "Ukraine", яка входить в топ-50 найкращих команд проекту.

Організатори фестивалю вважають, що така акція повинна змусити кожного задуматись про майбутнє людства і зрозуміти, - для того, щоб допомогти знайти вирішення проблеми не потрібно мати якісь особливі можливості чи платинову банківську картку. Достатньо лише бажання – решту забезпечить "de:coded".

Технологічним партнером руху "de:coded" є компанія Intel. Партнерами фестивалю – компанії ASUS та Facebook.

За більш детальною інформацією звертайтесь на сайт www.decoded.org.ua.

Контактна особа:
Тетяна Смірнова
Прес-секретар
+38 097 94 51 774
[email protected]

Дізнавайся першим про події de:coded

Будь в курсі останніх новин від de:coded!
Vkontakte

Контакти

Треба хелп?   [email protected]
Ще: наш блог та група Вконтакті